Yakın Doğu Enstitüsü’nden Yunus Emre Enstitüsü’ne Önemli Ziyaret

YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü dünyada Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmada öncü kurum olan Yunus Emre Enstitüsü’ne işbirliği ziyaretinde bulundu
YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş’i ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yunus Emre Enstitüsü merkez binasında gerçekleşen görüşmede Yunus Emre Enstitüsü’nün misyonu ve vizyonu çerçevesinde dünyanın çeşitli ülkelerinde yürütmekte olduğu ve KKTC ‘de de hayata geçireceği faaliyetler bağlamında Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü ile gerçekleştirilebilecek işbirliği olanakları değerlendirildi.

YDE Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş: Amacımız Farklı Alanlarda Uluslararası Öncü Kurumlarla Ve Somut Projelerle Toplumsal Fayda Odaklı İşbirliklerimizi Daha Da Artırmak
Görüşmede Yakın Doğu Üniversitesi , Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş’e YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü’nün Kuzey Kıbrıs’ta düzenlediği görsel ve düşünsel farkındalık faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bu çerçevede Prof. Dr. Ateş’i Yakın Doğu Enstitüsü’nün hayata geçirdiği sergiler, seminerler, araştırma projeleri, uluslararası işbirlikleri, yabancılar için Türkçe ve Türk kültürü ve Türk dış politikası konulu ulusal ve uluslararası kısa dönemli eğitimler ve sertifika programlarının yanısıra Yakın Doğu Üniversitesi’nin KKTC’ye Türkiye dışındaki 103 farklı ülkeden gelen öğrencileri için gerçekleştirdiği kültürel yönlenim programları hakkında bilgi veren Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, bütün bu alanlarda Yunus Emre Enstitüsü ile ortak çalışmalar yapmayı dilediklerini ifade etti. Yunus Emre Enstitüsü’nün dünyada Türk kültürünün ve dilinin yayılmasında, doğru ve sistemli bir şekilde doğru kaynaklardan öğrenilmesinde öncülük yapan bir kurum olduğunu belirten Doç. Dr. Umut Koldaş, Yakın Doğu Üniversitesi’nin de fakülteleri, bölümleri ve araştırma merkezleri ile özellikle Kıbrıs Türk toplumunun tarihi, kültürü, sosyolojisi, antropolojisi, ekonomisi üzerine dünya yazınında atıf kaynağı olan çalışmalar yapmakta olduğunun altını çizerek bu alanlarda hayata geçirecekleri çalışmalarda Yunus Emre Enstitüsü’nün deneyim, birikim ve desteğinden yararlanmanın kendileri için önemli ve değerli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Şeref Ateş’e başta adadaki tarih bilincini görsel farkındalık aracılığı ile artırma bağlamında düzenledikleri sergiler ve Türk dili eğitim programları olmak üzere hali hazırda yürütmekte oldukları projeler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Doç. Dr. Koldaş, Yakın Doğu Enstitüsü olarak hayata geçirecekleri somut bilimsel ve uygulamaya yönelik projelerde Yunus Emre Enstitüsü’nün tecrübe ve rehberliğinin kendileri için önemini vurguladı ve Yunus Emre Enstitüsü’nün vizyonu ve misyonu çerçevesinde bu somut projelerde işbirliğine gitmekten büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş : KKTC’de Gerçekleştirilecek Faaliyetlere Çok Önem Veriyoruz.
Ziyaretin Yunus Emre Enstitüsü’nün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde faaliyete geçecek merkezinin açılış sürecine denk gelmesinin çok isabetli olduğunu belirten Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışma alanları çerçevesinde işbirliği içinde bulunmaktan mutlu olacaklarını kaydetti. Yunus Emre Enstitüsü’nün dünyanın dört bir yanında Türkiye’nin doğru bir şekilde tanınması doğrultusunda kültür, sanat ve Türkçe dili eğitimi faaliyetlerini gerçekleştirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Şeref Ateş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları açısından çok önemli ve değerli bir kardeş ülke olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Ateş, Yunus Emre Enstitüsü’nün Lefkoşa merkezinin açılmasıyla KKTC’de yürütülecek olan faaliyetlerin daha sistemli bir şekilde ve yerinden takip ve koordine edileceğini belirterek bu süreçte Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü ile de ortak çalışmalar yürütmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Ankara’da Yunus Emre Enstitüsü’nde gerçekleşen ve Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Birimi Müdürü B. Babür Turna’nın da hazır bulunduğu ziyarette YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş tarafından Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Ateş’e Yakın Doğu Üniversitesi’nin ve Yakın Doğu Enstitüsü’nün kısa dönemli eğitim programları, dil eğitim programları, sergileri ile Türk kültürü, tarihi, sosyolojisi alanlarında çalışmalarını içeren bir dosya sunuldu.