YDE Amerika Birleşik Devletleri’nde İsrail Çalışmaları Yaz Enstitüsü’nde Temsil Edildi

Amerika’nın İsrail Çalışmaları konusunda en tanınmış üniversitelerinden biri olan Brandeis Üniversitesi’nin Schusterman İsrail Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen ve ağırlıklı olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin seçkin üniversitelerinde İsrail çalışmalarının farklı alanlarında araştırmalar yürüten bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilen enstitüye bu yıl dünyanın diğer ülkelerinden dört bilim insanı davet edildi. İsrail Çalışmaları Yaz Enstitüsü’ne Yakın Doğu Üniversitesi’ni temsilen katılan Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut KOLDAŞ, İsrail’in küresel, bölgesel ve ikili ilişkilerine yönelik dış politika oluşturma ve uygulama süreçlerini inceleyen çalışmasıyla enstitü bünyesinde gerçekleştirilen disiplinlerarası bilimsel analiz çalışmalarına katkıda bulundu.