Yakın Doğu Enstütüsü (YDE) Staj Başvuruları Devam Ediyor

Yakın Doğu Enstitüsü’nden yapılan açıklamada lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik 2021 “Stajyer Araştırmacı Programı”na başvuruların 15 Ekim’e kadar devam edeceği belirtildi.

Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Hukuk Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Medya ve İletişim vb. bölümlerde lisans (3. ve 4. sınıf) ve yüksek lisans düzeyinde öğrenimlerine devam eden öğrencilerin dahil edileceği program, Kasım 2021 döneminde başlayacak. Programa kabul edilen öğrencilerin uzmanlık alanlarına göre yönlendirileceği program Ocak 2022’ye kadar devam edecek.

Dış politika ve güvenlik konularında stratejik raporlar ve akademik etkinlikler aracılığıyla bilimsel farkındalık yaratmak, politika süreçlerine dair araştırma/değerlendirme sağlamak ve kamu diplomasisi perspektifiyle alternatif politikalar üretmek yönünde faaliyetlerini sürdüren Yakın Doğu Enstitüsü’nün “Stajyer Araştırmacı Programı”, öğrencilere düşünce kuruluşu altyapısında profesyonel iş tecrübesi ve farkındalık kazanımları sağlamanın yanı sıra öğrendikleri bilgileri, pratiğe dönüştürme imkanı tanıyacak.

Staj programı kapsamındaki çalışmaların Yakın Doğu Enstitüsü ofisinde gerçekleşeceği ve açıklamada, ilgilenen adayların en geç 15 Ekim tarihine kadar özgeçmişlerini elektronik posta yoluyla [email protected] adresine göndererek başvurularını yapabilecekleri kaydedildi.

ARANAN NİTELİKLER

• Rahatça yazıp, okuyabilecek düzeyde İngilizce bilmek
  • Araştırma ve sunum yapma yeteneği kuvvetli olmak
  • Farklı bakış açıları geliştirebilmek ve kendini sözlü ve yazılı olarak iyi şekilde ifade edebilmek
  • Takım çalışmalarına uyumlu olmak
  • Yeni ve yaratıcı fikir oluşturmaya yatkın olmak

KAZANILACAK YETKİNLİKLER

• Araştırma proje süreçlerini gözlem ve katılım (planlama, organizasyon, icra, raporlama)
  • Bilimsel etkinlik düzenleme süreçlerini gözlem ve katılım (planlama, organizasyon, icra, raporlama)
  • Periyodik yayınların hazırlığına katılım
  • Okuma ve araştırmalar için kaynak temini

Adayların özgeçmişlerini elektronik posta yoluyla [email protected] adresine göndererek başvurularını yapmaları rica olunur.

Not: Staj süresince sizden okumalar yapmanız, araştırma veya deneme yazısı hazırlamanız, Yakin Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinliklere katılmanız, ofis işleri yapmanız ve devamlılık göstermeniz beklenecektir. Stajı başarıyla tamamlayan stajyerlerimize “Yakın Doğu Enstitüsü Staj Sertifikası” verilecektir.