Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası Güvenlik Konferansında Temsil Edildi

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş İstanbul’da düzenlenen İstanbul Güvenlik Konferansı’nda Yakın Doğu Enstitüsü’nü temsil etti. 07-09 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul’da “Boundless Crisis, Integrity and Security” konulu konferansın 10ncu yılını kutlarken, bundan sonraki yıllara “Istanbul Security Conference” adı ve yeni kimliğiyle devam etmesine karar verildi.İki gün boyunca toplam sekiz panelde Almanya, Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ve Macaristan’dan katılan üst düzey dış ve güvenlik politika temsilcileri savunma stratejileri, uluslararası işbirliği, terör ve modern teknolojiler yardımıyla teröre karşı savaşma yöntemleri, küresel ekstremizm, Ortadoğu’da ve MENA bölgesinde jeopolitik güç dengelerinde değişim gibi konularda tartışma imkanı buldular. Konferans kapsamında transatlantik İlişkiler, Ortadoğu’daki orantısız güçlere karşı savaşma metotları, Rusya ile ilişkiler, NATO’nun geleceği ve MENA Bölgesinde güvenlik senaryoları gibi konular da ayrıca ele alındı. Ayrıca konferansa çeşitli büyükelçilikler ve konsolosluklardan temsilciler de katıldı (Almanya Federal Cumhuriyeti, Hindistan, Japonya ve Macaristan).